Cocktailglas från Swarowski

Jag har länge velat ha dessa cocktailglas och brukar spana in dem när jag går förbi Swarovskis butik på Biblioteksgatan. Nu tänkte jag köpa dem som en inflyttningspresent till mig själv eftersom jag flyttar om två veckor. Perfekta att skåla med och inleda kvällen tillsammans med tjejerna.


Trend 2011?

I förra inlägget skrev jag om tre trender som varit förutspådda för 2011 och som jag själv sett mycket av.
Vad tycker ni är trend 2011 och är det någon särskild inredningstrend ni sett mycket av?


Trender 2011

KONST
Gränserna mellan inredning och konst blir mindre tydliga. Inredningsföremål i få exemplar och konstnärer som arbetar med inredning blir allt vanligare. Inredning blir konst och konst blir inredning.FINANTIKVITETER
Guldramar och antika speglar kan mycket väl passa in i moderna hem. Spana in Bukowskis för inspiration.TRÄ
Trämaterial av alla dess slag är populärare än någonsin. Senast igår såg jag trästubbar som bord i barloungen på nya Waterfront hotell i Stockholm.


(Bilder: kiwicollection.com)


Vintage i Shoreditch

Är man i London och har fått nog av Harrods inredningsavdelning och vill variera sig från designbutiker rekommenderar jag ett besök i Shoreditch. Där kan man kan få tag på en hel del unika fynd till hemmet. Om man inte är bosatt i London eller inte har möjlighet att frakta hem stora möbler så går det att hitta en del mindre prylar. Själv köpte jag ett bord och två tavlor som jag förmodligen är ensam om att ha. Bordet blev kvar när jag flyttade hem men tavlorna hänger på min vägg här i Stockholm.På möbeljakt i Shoreditch


Mulberry for mummy

Min mamma fyller 50 år om två veckor och jag har haft svårt att komma på vad jag ska köpa till henne. Men nu hittade jag den här pläden från Mulberry som jag tror hon skulle bli väldigt glad för. Hon är flitig användare av den klassiska halsduken i samma tyg men eftersom den snart ska ner i vinterlådan så kan den ersättas med denna filt. Mulberry har även fina ljus som skulle uppskattas av min ljusälskande mamma.


 

Elle Decoration

Det finns många bra inredningstidningar och en som jag aldrig tidigare läst är Elle Decoration. Jag köpte den igår och den är riktigt bra, inspirerande och med många tips. Kanske ska man slå till med en prenumeration.


Safari Inspiration
(Bilder: kiwicollection.com, andrewmartin.co.uk, ralphlauren.com, artwood.com, hansmiakels.se)Så får du stilen
- Lätta vita tyger
- Naturmaterial
- Djurmönster
På önskelistan

Den här veckan finns detta renskinn på min önskelista. 1699 kr, Bolia.


(Bild: www.bolia.com)


Nobu
(Bilder: http://www.noburestaurants.com/berkeley)


En av mina favoritrestauranger i London är utan tvekan Nobu. Oavsett om man vill äta lunch, middag, sitta i loungen eller ta en drink i baren så är restaurangen klart värt ett besök. Om inte för att äta fantastisk asiatisk mat så för att uppleva en glamourös och trendig atmosfär. Nobu har restauranger runt om i hela världen varav två i London; Nobu London samt Nobu Berkeley St och den sistnämnda är snäppet vassare enligt mig. Nobu Berkeley St ligger (inte helt oväntat på Berkeley St) centralt i Mayfair och restaurangen är designad av inrednings designern David Collins.


RSS 2.0